LES LLEVADORES DEL PART A CASA SOM LES QUE TENIM MÉS AUTONOMIA I LES QUE FEM CONTINUITAT DE CURES

Posted on Posted in Actualidad, Noticias

Les llevadores d’ALPACC hem participat el divendres i dissabte 27 i 28 d’Octubre en la REUNIÓ CIENTÍFICA: COMPETÈNCIES DE LES LLEVADORES: NOUS HORITZONS

Organitzada per l’Associació Catalana de Llevadores. Ens hem quedat en una casa de colònies per poder aprofitar millor les hores de treball en grup.

Es van organitzar grups de treball d’ASSIR, Hospitalària, Formació i Part a Casa i Exercici lliure. En aquests grups de treball hem definit les competències de la llevadora en el nostre camp i aquelles que estàn més desenvolupades o les que hauríem de millorar. Després dissabte s’ha posat tot en comú i hem tret conclusions.

Els resultats del treball del grup de part a casa han estat posar de manifest l’Autonomia que tenim les llevadores de part a casa en el seguiment de l’embaràs i sobretot en l’atenció al part i al puerperi, on sentim que tenim les competències al màxim de desenvolupament. Som un col.lectiu molt motivat, molt actualitzat i que ens formem continuadament. Una de les grans fortaleses que tenim és la continuitat de cures, ja que fem sel seguiment, atenció i puerperi de la dona i la seva família i es crea un vincle de confiança. La continuitat de cures és un objectiu principal per l’atenció a la dona en paisos més desenvolupats ja que l’evidència científica mostra que millora molt els resultats clínics i la satisfacció de les usuàries i les seves famílies.

Un dels punts a treballar és donar-nos a conèixer millor a nivell professional i social.

Volem transmetre a les llevadores d’altres àmbits que aquesta autonomia ens correspon a totes i volem animar-les a recuperar competències.

Ens ha mancat poder treballar en equips mixtes per poder participar en els àltres àmbits, encara actualment hi ha poca conciència del fet que les llevadores del part a casa formem part integral de l’atenció primària i hospitalària, així com de la formació. Les llevadores de part a casa fem l’exercici lliure de la llevaduria.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *