Directe sobre el manifest del dia de la llevadora

Posted on Posted in Actualidad, Noticias

MANIFEST FESTA REIVINDICATIVA DE LA LLEVADORA 8 DE MAIG 2022

FESTA REIVINDICATIVA DE LA LLEVADORA 8 DE MAIG 2022

¿QUE VOLEM?

Les llevadores som professionals clau en la salut sexual y reproductiva de les dones.

Al llarg de la història hem estat perseguides i fins i tot cremades a la foguera per suposada bruixeria. Al sistema patriarcal no li ha agradat mai la idea de que existissin dones sàvies amb autonomia professional.

L’any 1953 la dictadura franquista va donar un cop baix a les llevadores i amb això a totes les dones: Van convertir les llevadores en infermeres

especialitzades en obstetrícia, unificant els estudis de llevadora amb els d’infermeria. D’aquesta manera les llevadores, que eren professionals

altament qualificades, amb unes competències pròpies diferenciades, responsables i autònomes exercint sense la supervisió d’un metge, esdevingueren infermeres submises que obeïen ordres mèdiques. Van tancar els col·legis de llevadores i es van veure obligades a col·legiar-se com a infermeres.

*69 anys després les llevadores volem tornar a tenir col·legi propi i carrera independent.

* Volem també reivindicar que les companyes que treballen al sistema se’ls reconegui econòmicament, actualment no cobren més que una infermera.

* Volem que el sistema de salut contracti moltes mes llevadores. Actualment l´ICS te contractats mes metges obstetres ginecòlegs que llevadores. Això compromet la salut de les dones perquè la atenció que donem les llevadores te millors resultats: més parts vaginals, menys episiotomies, mes satisfacció de les famílies, més lactància materna i a sobre som més barates!

*Volem que totes les dones puguin triar a on i com volen parir tal com dicta el Tribunal Superior Europeu de Drets Humans. El govern del nostre país incompleix aquesta llei quan només proporciona a les mares la opció hospitalària.

Dona, si vols informació i recursos sobre sexualitat, anticoncepció, fertilitat, prevenció de malalties ginecològiques o de transmissió sexual, si vols estar en bones mans durant el teu embaràs, part, postpart,i rebre la millor ajuda en la lactància, o en la menopausa has de CRIDAR A LA LLEVADORA¡¡