ALPACC dóna suport a la mare i les llevadores de La Rioja

Posted on Posted in Actualidad, Noticias

Des de l’Associació de llevadores de part a casa de Catalunya (ALPACC) volem donar suport a la mare que ha rebut el seu nadó a casa a la Rioja i posteriorment l’ha perdut. A la seva família i a les llevadores, que van fer tot el possible per salvar-lo i han acompanyat a la mare en tot moment.
Sap greu que aquestes persones estiguin sent víctimes alhora d’un tracte mediàtic abusiu en referència a la publicació poc respectuosa del diari local.
Des de l’associació volem remarcar que el part a casa és una opció igual o més segura per a mares i criatures segons evidència científica actualitzada disponible a dia d’avui. És una opció que es contempla a la majoria de països europeus, i es un dret humà reconegut per la Cort Europea dels Drets Humans el poder escollir on i com donar a llum.
Com a professionals cal que informem degudament a les dones des de l’objectivitat, perquè així cada dona i família pugui prendre decisions informades, d’acord amb les seves creences i circumstàncies vitals. Les professionals només podem acompanyar i mai jutjar aquestes decisions.
Com a associació doncs, vetllem perquè cada dona pugui donar a llum on i amb qui es senti més segura, indiferentment de si es a casa o a un hospital, ambdues opcions igual de respectables.
Recordar també que cap professional ni institució  pot garantir un risc zero, on hi ha vida hi ha mort, i nosaltres l’únic que podem garantir es una assistència professional, basada en evidència científica i en l’excel.lència clínica.

Una vegada més, des de l’associació us enviem pau, amor, tranquilitat i tot el recolzament necessari per a que pogueu acomiadar-vos de la vostra criatura i fer el dol d’aquest procés vital tan dolorós que esteu passant.

5 thoughts on “ALPACC dóna suport a la mare i les llevadores de La Rioja

  1. Ho sento molt. No em puc imaginar el que esteu passant. No hi ha res que pugui dir per intentar fer-vos sentir millor. Espero que ho supereu o sobrevisqueu de la millor manera possible. Pena infinita. Una abraçada enorme.

  2. Completamente de acuerdo y agradecida de que por fin se alcen voces de apoyo a esta familia y de repulsa por el tratamiento de esta noticia en la prensa, que aparecio publicada el dia contra la violencia hacia las mujeres,siendo,en mi opinión,un acto de violencia mas contra las mujeres, a las que se nos criminaliza por elegir la foma en la que queremos traer a la Vida a nuestrxs hijxs.Cuando un bebe muere en el hospital,no se publica en el periodico,ni se criminaliza a la persona profesional que atendió ese parto diciendo que “puso en riesgo la vida del bebe”,como se ha hecho en este caso. Hay mucha desinformacion interesada acerca de datos reales sobre partos en casa y en el hospital.No hay que criminalizar ninguno.Deberia respetarse la decision de cada mujer

  3. Fenomenal vuestro artículo y vuestro apoyo. Una pena que los medios de comunicación no os den voz ni espacio ara evitar noticias tan sesgadas y carentes de sentido

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *