Llevadores del part a casa al Departament de Salut

Posted on Posted in Actualidad, Noticias

El dia 15 de juny de 2022 va ser un dia molt important pel part a casa a Catalunya. La presidenta @inma_marcos_ y les dues vicepresidentes d’ALPACC @albapalli i @laiacasadevall_matrona es van reunir amb la honorable Sra Meritxell Budó @meritxellbudo , secretària d’atenció sanitària i participació del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya amb l’intenció de reobrir les negociacions sobre la regularització del part a casa.
La reunió va ser molt fructífera i les llevadores es van sentir molt ben rebudes i acollides. Avui s’ha obert una porta i esperem que aviat poguem iniciar aquest treball per posar en marxa tot el que s’ha parlat.

Catalunya som pioneres amb l’atenció al part a casa i volem enmirallar-nos amb els països desenvolupats que ja treballen en aquesta línea, assegurant el respecte als drets humans de les dones en la seva salut sexual i reproductiva.